Ik ben Noor Tromp. Hoe zal ik mezelf eens voorstellen? Ik ben een open, betrokken en creatief persoon. Deze drie eigenschappen, in combinatie met mijn interesse voor de ontwikkeling van kinderen, zorgde ervoor dat ik de opleiding tot leraar basisonderwijs ben gaan volgen. Tijdens deze studie vond ik vooral het vak ‘pedagogiek’ heel interessant. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik in 2016 de opleiding Pedagogiek ben gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. In de laatste fase van mijn studie heb ik mijn afstudeeronderzoek gedaan over de fijn motorische ontwikkeling van kleuters. Daarbij heb ik een boek gemaakt voor de leerkrachten met pedagogische informatie gekoppeld aan praktische tips en activiteiten. Dit boek werd zo goed ontvangen dat er zelfs een uitgeverij openstond voor een samenwerking, maar eigenwijs als ik ben wilde ik het boek heel graag naar mijn eigen stijl en op mijn eigen manier uitbrengen. Het idee van een eigen boek heeft maandenlang bij mij gebroeid. Toen in oktober 2020 het kinderdagverblijf waar ik werkte haar deuren sloot, was dit voor mij het laatste duwtje in de rug. Ik ga ervoor!

Mijn pedagogiek is praktisch, luchtig en vooral bedoeld om opvoeders te inspireren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedere opvoeder de mogelijkheid heeft om mijn informatie te gebruiken en toe te passen. Vandaar dat alle tips en activiteiten die ik je aanbied, zonder of met weinig financiële inleg, realiseerbaar zijn.

In liefde ontwikkelen

Wanneer ik denk aan mijn jeugd zijn het vooral de momenten samen met ons gezin die mij zijn bijgebleven. De zaterdagmiddag waarop wij naar de duinen fietsten met een tas vol met pakjes drinken, koekjes en een voetbal en vervolgens urenlang samen speelden. De zondagochtenden waarop wij als kind nog even bij mijn ouders in bed kropen, de muziek hard aan stond in de woonkamer en de afbakbroodjes in de oven zaten. Als ik aan deze herinneringen terugdenk krijg ik een beetje heimwee naar vroeger. Ook realiseer ik mij hierdoor dat er weinig nodig is om het goed te hebben samen. De liefde van je ouder(s) en familie (in welke samenstelling dan ook) mogen voelen en oprecht aandacht hebben voor elkaar is het allerbelangrijkste. Hier kan geen duur speelgoed of verre vakantie tegenop. Het uitgangspunt van Noor Pedagogiek is dan ook: in liefde ontwikkelen en samen herinneringen maken. Want wanneer een kind zich veilig voelt durft het pas te ontwikkelen.

Kijken naar en vanuit het kind

Als pedagoog ben ik gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Samen met de opvoeder kijk ik naar en vanuit het kind. Hoe open en onbevangen kinderen naar de wereld kijken, zo bevooroordeeld en met zorgelijke blik doen wij dat (vaak onbewust) als volwassenen. Als je probeert om die ‘bril van vooroordelen en zorgen’ soms even af te zetten en te kijken naar en vanuit een kind wordt de wereld een stukje mooier en lichter. Dan zie je ineens dat het eigenlijk heel leuk is om een complete rol toiletpapier uit te rollen, dat pissebedden heel interessante beestjes zijn en dat liggen op de grond en rondjes draaien best wel ontspannen is. Ik informeer en inspireer je om bewust naar en vanuit de belevingswereld van het kind te kijken.

Zullen we samenwerken?

Heb jij een vraag rondom de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind of een andere vraag rondom mijn producten of diensten? Twijfel niet om mij een berichtje te sturen. Ik kijk en denk graag met je mee!